22-02-06

Kattenspuug op mijn scherm...

Volgens mij kent iedereen wel dat katje dat langs de binnenkant je scherm schoonlikt, wel , de mijne hebben net de buitenkant gedaan, mijn scherm hangt vol met spuug en met pootjes (der beweegt wel eens iets op mijn scherm, en dan vallen ze dat aan... op zich wel heel schattig)

 

Ik was van het weekend zwaar beledigd en zwaar gefrustreerd... gelukkig had ik geen last van mijn hormonen, anders had ik staan huilen in de Carrefour... ons vader wou mij een plezier doen en was mij met de jongens komen halen om boodschappen te doen in de Carrefour (wij hebben geen auto en mijn partner was aan het werk), enorm sympathiek van die mens, maar volgende keer ga ik toch passen... hij kan er absoluut niet aan doen, en de Carrefour op zich ook niet, maar toch... Het zat zo... ik had mijn oudste zoontje in het karretje en was mijn boodschappen gaan doen en onze papa had mijn jongste zoontje bij hem in het karretje en hong een beetje rond op de "mannenafdeling" (lees: bij de DVD's, de TV's en high tech, ge moet er maar eens op letten hoe veel mannen in die afdeling rondhangen en hoeveel vrouwen ondertussen met hun boodschappen bezig zijn, dat is zoiets als het ballenbad voor de kinderen, alleen kost het op het einde van de rit veel meer geld :) LOL en daarmee wil ik niemand beledigen hoor, maar ik vind het altijd zoontzettend grappig als ik naar deCarrefour ga met een man erbij, ons vader, mijn partner, een goede vriend, ... dat die altijd die kant opgaan, meestal zonder al te veel commentaar erbij :) ach, het is ze gegund :) )

 

Anyway, ik kom aan bij de diepvries-afdeling en daar staat zo'n vrouw voor aanbiedingen, iets met een vispannetje ofziets, anyway, een heel lief mens, dat wel, maar toch heeft ze me diep geraakt. Mijn zoontje zit een beetje enthousiast te wezen in het karretje (hij houdt van boodschappen doen, hij houdt van mensen goeiedag te zeggen en ja, hij is een beetje heel erg luidruchtig, maar hij bedoelt dat meestal heel lief en hij roept altijd wel hallo enzo) en zegt "dag mevrouw", antwoordt die dame "amai, gij zijt wel een schattig ventje, dat is er gene van u he mevrouw..." dus ik slik even, ik heb die kleine maar 42 weken gedragen (hij wilde er niet uitkomen), ik heb maar 20uur aan het bevallen geweest, maar jah... misschien is hij niet van mij... de stilte wordt vervelend en die vrouw gaat het een beetje oplossen "ik bedoel maar, hij heeft van die mooie donkere ogen, hij is toch niet van u he mevrouw", ik vind ondertussen mijn stem terug, weet die ook een beetje te beheersen "euh.. jawel hoor", "maar," zegt die dame, "dat is zo'n mooi donker ventje, dat kan toch gewoon niet van u zijn".

Ik adem diep in en uit, en weet mezelf te beheersen, ik weet dat ik soms nogal cru uit de hoek kan komen, en zeker als de hormonen een beetje opspelen, en ik had op dat moment geen zin om een scene te gaan maken met die vrouw, want het was echt wel een vriendelijk mens hoor, alleen wist ze het niet heel goed aan te pakken... dus ik vraag haar dan maar "hoe bedoelt u dat juist??"

"Gewoon," zegt ze, "hij LIJKT totaal niet op u"

"wel," help ik haar, "zijn papa is nog donkerder dan hij..."

"komt u dan nu meekijken naar de diepvriesprodukten, zodat ik u ook een vispannetje kan meegeven?"

"Misschien straks," zeg ik haar

"Dag mevrouw, daaaaaaaaaaaaag," roept mijn zoontje haar blij toe, ik wou dat ik ook zo licht over de zaken kon gaan... Ik heb echt al extreme dingen meegemaakt omdat ik in een gemengde relatie zit, maar dit is er toch eentje die ik ook nooit meer vergeet...

22:19 Gepost door Just me | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

? Heel onbeschoft vind ik dat van die dame ....en je bleef er wel kalm bij
ik zou die een verm antwoord gegeven hebben eigenlijk was ze niet echt lief ....ze zou gewoon kunnen zeggen hebben .... amaai dat is een mooi kind
Lig er mar niet wakker
Groetjes NINNE

Gepost door: Ninne | 22-02-06

Tja, de mensen kunnen heel grof zijn! Ik heb twee kinderen geadopteerd en de reacties die je in het begin krijgt zijn soms ongelooflijk. Zo vroeg er mij een collega hoeveel geld je voor adoptie krijgt !!! Soms moet je wel hard op de tanden bijten.
Maar ik denk dan maar: ze weten niet beter.
Je hebt alleszins twee schatten!
groetjes en trouwens: een leuke blog

Gepost door: gerda | 23-02-06

Veel plezier nog met je schatten van kinderen. Jou blog leest zeer vlot en aangenaam. Ook mooi dat je jezelf boven die domme reacties opstelt.

Gepost door: Gidsjoris | 05-03-06

** soms zou je ze toch binnenste buiten trekken eh als ze zo reageren!!!
Mijn moeder zegde altijd ofwel is het van domheid ofwel van onbeschoftheid dat een mens zo reageert!

Gepost door: Lizy | 09-03-06

De commentaren zijn gesloten.