29-07-06

Reality Bites

we werden weer eens niet bediend... het was lang geleden deze keer. Ik was met drie vrienden en mijn kinderen naar een taverne gegaan, zo eentje waar een speeltuin aan was, zodat de kinderen goed konden spelen en rustig op het terras konden zitten om te rusten. Het duurde een lange tijd voor we eindelijk bediend waren, mijn vriendin heeft verschillende keren de ober geroepen die maar niet kwam, uiteindelijk is ze hem gaan halen en werden we bediend, zo ging het een aantal keren, telkens we iets wilden bestellen. Op een zeker punt wilde mijn oudste zoontje een fanta, dus ging ik met hem naar een ober en hij vroeg "meneer, mag ik een fanta alstublieft" en die man zei dat hij hem ging brengen, maar de fanta is nooit gekomen, dus hebben we na een drietal kwartier wachten de rekening betaald en zijn we doorgegaan. Gelukkig was het de eerste keer dat ik het met die vrienden meemaakte, zodat zij denken dat de service van die zaak gewoon op niets trekt... ik weet echter wel anders, ik heb gezien hoe andere mensen wel op hun wenken bediend werden op hetzelfde terras en weet dan ook dat het draaide om het feit dat we daar zaten met drie gekleurde kindjes, en dat het feit dat we met vier blanke volwassenen waren niet opweegt tegen de kleur van onze drie kleintjes.
 
Soms kijken mensen me aan alsof ik landverraad gepleegd heb, gewoon door verliefd te worden op een hardwerkende, Nederlands sprekende kleurling, maar dat hardwerkend en Nederlands sprekend doet er in veel gevallen niet toe, hoewel veel mensen met zulke gedachten zeggen "ze wonen in ons land, dus moeten ze zich aanpassen", wel, mijn lieve partner is aangepast en toch worden we er nog steeds op aangesproken, dus op het einde van de dag draait het gewoon om kleur.
 
Wat ik echter niet kan vatten is waarom een heel groot deel van de blanke mensen met zulke overtuigingen zo lang in de zon liggen dat ze een donkerdere kleur hebben dan mijn kinderen, waar is de logica dan???

08:33 Gepost door Just me | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.