29-08-06

Laat ons samen de wereld mooier maken :-)

Laat ons de wereld mooier maken, en laat het ons vooral samen doen. Het hoeft niets groots te zijn, het hoeft niets spectaculairs te zijn, maar als we allemaal met een kleine stap beginnen, kan de wereld toch alleen maar mooier worden, nietwaar??
 
Onlangs hielp ik een oudere dame met haar boodschappenwagentje. Het tunneltje onder de sporen bij ons in Lier is tijdelijk afgesloten, waardoor je de trappen moet nemen, en het is onmogelijk voor oudere mensen om daar op en af te gaan met hun boodschappen, dus hielp ik die dame de trappen af en droeg ik haar boodschappen de andere trappen terug op. De dankbaarheid van die dame heeft me de hele tijd bezig gehouden. Zijn we echt allemaal zo erg met onszelf bezig dat we de mensen rondom vergeten?? dat is toch bijna onmogelijk, wij zijn toch allemaal mensen, met een goei inborst!!?? wat heeft ons dan zover gekregen dat we anderen rondom ons aan hun lot overlaten, dat we het zelfs niet zien dat iemand in nood is en onze hulp kan gebruiken??
 
Na de kleine bezinning met mezelf kijk ik vaker rond, als ik iemand zie die ik kan helpen, zal ik het doen, de dankbaarheid loont... :-)

18:23 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nobel ... maar schrik niet als ze je neus afbijten, want niet iedereen is dankbaar. Soms krijg je te maken met mensen die het jou nog zullen kwalijk nemen dat "zij" hulp nodig hebben.

En dat van die "Allemaal mensen met een goei inborst" dat meen je toch niet ? Er zijn er wel, maar er zijn ook de anderen.

Wat niet wil zeggen dat jij niet verder mag doen met de mensen helpen hoor, een mens mag wat naïef blijven maar let op dat je niet gekwetst wordt.

;-)

Gepost door: ms | 29-08-06

De commentaren zijn gesloten.