25-09-06

ik kan het beamen...

 

De Post heeft het onderzoek naar de weggegooide verkiezingsfolders in Lier afgerond en oordeelt dat er wel degelijk een fout is gebeurd bij de bedeling. De verantwoordelijke postbode heeft vermoedelijk één ronde overgeslagen en daarop nietsvermoedend zijn overschot aan Vlaams Belang-folders weggegooid. De Post belooft het drukwerk alsnog te bezorgen.

Gedumpte folders
Vorige week kwam aan het licht dat in een afvalcontainer achter het postkantoor in de Kruisbogenhofstraat in Lier duizenden verkiezingsfolders van Vlaams Belang, VLD en CD&V gedumpt waren. De partijen leveren systematisch te veel folders. De Post vermoedde dat het om een overschot ging, maar beloofde de zaak te onderzoeken.

Na steekproeven op de verschillende postrondes in Lier concludeert De Post dat het grootste deel van de weggegooide folders inderdaad een teveel was. Iedereen had de bewuste folders van CD&V en VLD wel degelijk gekregen, maar bij een zeshonderdtal mensen waren geen folders van het Vlaams Belang bezorgd. De verantwoordelijke postbode, een tijdelijke kracht, denkt zich door het grote aantal folders te hebben vergist en daardoor op één ronde maar twee van de drie folders van het Vlaams Belang te hebben bezorgd.

"Menselijke fout"
De Post benadrukt dat zulke telfout in deze hectische tijden zeer menselijk is voor iemand die geen dagelijkse bedelingsoutine heeft. Ze is ervan overtuigd dat de man ter goeder trouw handelde en laat weten hem niet te zullen sanctioneren.

Het Vlaams Belang laat in een persmededeling weten het incident niet op de spits te willen drijven en genoegen te nemen met de uitleg van De Post. De partij hoopt dat De Post uit de vergissing de nodige lessen trekt. De Post heeft alvast beslist dat de postbodes hun overschot aan folders niet meer zelf mogen weggooien, maar het eerst moeten laten registreren bij hun chef. (belga/hln)

 

 

Ik kan het beamen, ik woon zelf in Lier en ik heb meer dan genoeg van die folders ontvangen, volgens mij kan ik elke vierkante milimeter ermee behangen en heb ik nog meer dan de helft over... Voor mijn part hadden ze die in de afvalcontainer mogen smijten hoor... toch vooral die van het VB  Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet goed waarom die in mijn bus gesmeten worden, aangezien er een naam van niet-Belgische oorsprong op onze brievenbus hangt... groffer zelfs, onze postbode is gekleurd... sommige partijen kennen geen schaamte he!?

16:27 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hey Karen Het is weer een tijd geleden hé!
Alles goed met je?
Ik ben niet van Lier, maar er is hier ook mer dan genoeg verkiezings'brol' rondgestuurd hoor!
Liefs, Lilimay

Gepost door: Lilimay | 27-09-06

Hallo Karen;-) Hier gaat het verkiezingsdrukwerk zonder één blik te gunnen, direct de papierbak in! Ze zouden het geld dat daarvoor gebruikt wordt op een andere manier kunnen benuttigen...want in de meeste gezinnen is het zo!
Wat lees ik hier een paar postjes lager: jullie gaan trouwen? Gefeliciteerd! Wanneer dan juist? Hihihi...wij zijn net als jij 2 enorme trage diesels om op gang te komen ;-)))))
Fijn weekend, groetjes;-)

Gepost door: nicole | 29-09-06

De commentaren zijn gesloten.