27-01-07

de modepolitie...

Wat is dat toch met mensen en mode!? Niet dat ik iets tegen de mode heb, ik doe er gewoon niet aan mee, zeg nu eerlijk, wat is het nut van honderden euros uit te geven aan een garderobe die ik maar een seizoen zal dragen, wetende dat ik ze zelfs niet zal kunnen verslijten, aangezien de mode zo snel verandert dat eens ik iets gekocht heb, de mode voorschrijft dat ik nu al zo out of date ben dat ik helemaal niet modieus ben... dus doe ik er niet aan mee; ik zie het zo: ik koop een kledingstuk dat makkelijk zit, dat te combineren valt met de kledingstukken die ik al heb, en ik draag het tot ik er ofwel niet meer inpas, ofwel tot het versleten is.

 

Mensen letten ook op de meest opmerkelijke dingen bij elkaar...

Onlangs kregen we bij ons op het werk bezoek uit Brussel, hoogbezoek dus. De Nette Brusselse Bezoeker (later zal ik als NBB naar hem refereren ;-)) droeg, zoals het alle NBBs betaamt, een net pak (vandaar ook de Nette in de naam), en niet alleen een net pak, een heel duur sjiek exemplaar, in het zwart. Het was me niet echt opgevallen, maar nadat zes van mijn collega's me erop gewezen hadden dat de NBB witte sokken droeg onder zijn donker pak, ben ik er ook op gaan letten. Nadat ik een vijf- à tiental minuten op de man zijn schoenen gelet had, kon ik inderdaad een smal wit streepje zien... en ik vermoed dat hij zich ook lichtelijk geviseerd voelde.

Nu moet ik zeggen dat het soms moeilijk te begrijpen valt voor mij waar mensen op letten, zelf ben ik een duim (ok, dit is overdreven, in werkelijkheid ben ik vijf voeten en drie duimen hoog (5ft 3")) hoog en dus een stuk kleiner dan de rest, en hoewel die mens zijn sokken dus min of meer op ooghoogte zijn voor mij, heb ik het niet opgemerkt, de anderen, die kop en nek boven mij uitsteken merken het wel... ben ik nu echt zo onopmerkzaam??

 

Maar, bel de modepolitie, want ik draag grijze sokken in bruine schoenen onder een bruine broek, maar geen kat die het kan zien... mijn ondergoed is volgens mij ook niet de correcte match, hoewel ik het niet zeker weet, omdat ik zo onoplettend ben dat ik het me eigenlijk niet aantrek of mijn ondergoed bij elkaar past of niet, het enige waar ik van wakker lig is: kunnen mensen mijn ondergoed zien of niet? Nee? dan is het goed... ja? jeezes, ik moet iets anders aantrekken

maar of het nu iets is om zo een drama van te maken... als de sokken van de NBB nu zo irritant zijn om naar te kijken, kijk dan naar iets anders, tenslotte is het niet beleefd om naar iemand zijn voeten te kijken als hij tegen je spreekt...

 

 

12:10 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.