27-02-07

Ahmadiyya

Zondag ben ik met een vriendin naar een bijeenkomst gegaan van Pakistaanse vrouwen. Ik was uitgenodigd door zowel mijn overbuurvrouw als door de moeder van een kindje dat bij onze kinderen naar school gaat.

 

Het was een ongelofelijk fijne ervaring. Gooi alle vooroordelen over de onderdrukte moslima gelijk het raam uit... zelf wist ik wel al dat het anders was dan dat de media ons liet geloven, maar ik heb het nooit echt ervaren op een gelijkaardige manier als zondag.

 

Ten eerste heb ik nog nooit zo'n warm onthaal gekregen door mensen die niet mijn familie of vrienden zijn... we kwamen binnen en werden gelijk door drie verschillende vrouwen geknuffeld.

 

Het was gewoon zo'n plezante boel... :-) Ik heb er echt deugd van gehad, vooral ook omdat mijn vriendin erbij was die ik al veel te lange tijd niet gezien had, maar ik moet zeggen, we zijn twee dagen verder en ik teer nog steeds op het warme gevoel dat ik zondag had! :-) Ik hoop dat ik het vasthou

08:44 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik sta daar helemaal niet stom van. Maar je moet de kans krijgen de mensen beter te leren kennen.

En dat is het ganse probleem; de argwaan houdt de twee bevolkingsgroepen uit elkaar.

En de media doen er effectief geen goed aan.

Gepost door: ms | 27-02-07

Je moet gewoon de moeite doen om iedereen te leren kennen. Je over die angst heen zetten. Ik ging er ook met een wrang gevoel binnen en uiteindelijk kwam ik daar met een heel fijn en voornamelijk bevrijdend gevoel buiten. Een aanrader voor iedereen. Dit is de enige manier om racisme uit de wereld te helpen: elkaar leren kennen!

Gepost door: Marita | 05-03-07

Dank voor de mooie verslag; ik ben Ahmadi en heb op mijn blog verwezen naar uw reactie!

Gepost door: Abdul Haq | 24-11-08

De commentaren zijn gesloten.