08-09-06

heel verontrustend

Extreem rechtse militairen planden aanslagen

Bij huiszoekingen in vijf legerkazernes en op achttien privéadressen zijn gisteren zeventien mensen gearresteerd. De speurders namen onder meer wapens, fascistische propaganda en een zelfgemaakte bom in beslag. De spil van de bende, soldaat Thomas Boutsen, was een militant lid van de neo-nazistische organisatie BBET.

De hele dag lang hielden zo'n 150 agenten huiszoekingen in de militaire kazernes van Leopoldsburg, Kleine Brogel, Peer, Brussel en Zedelgem en in achttien privéwoningen in Dendermonde, Antwerpen en in het Limburgse. De grootscheepse actie paste in een onderzoek van de federale gerechtelijke politie, het parket van Dendermonde en het federaal parket, die al sinds 2004 een bende vermoedelijke radicalisten in de gaten hielden. Zeventien van hen werden gisteren aangehouden.

De speurders troffen een indrukwekkend arsenaal vuurwapens aan, waaronder oorlogswapens. Ook werden ontstekers voor landmijnen, een enorme hoeveelheid munitie, kogelvrije vesten, gasmaskers en explosieven meegenomen. Ook de computers van de zeventien gearresteerde personen werden in beslag genomen, evenals vlaggen, propagandamateriaal en racistische literatuur. "In één woning werd een zelfgemaakte bom gevonden met ontsteker", zegt federaal procureur Daniël Bernard. "Ook een model van een opeisingsbrief werd aangetroffen. We beschikken over voldoende gegevens die erop wijzen dat de hoofdverdachte in de toekomst aanslagen wilde plegen om de structuren van ons land te ontwrichten. Let wel: er waren nog geen concrete plannen voor een dergelijke aanslag."

Hoofdverdachte en spil van de groepering, soldaat Thomas Boutsen, was een militant lid van de organisatie BBET (Bloed, Bodem, Eer, Trouw), een afscheuring van Blood and Honour Vlaanderen, met wie BBET overigens in de clinch lag. Vanuit het Regiment Bevrijding 5de Linie in Leopoldsburg ronselde Boutsen extreem rechtse leden voor zijn clandestiene organisatie. Procureur Bernard: "Hij organiseerde soms stiekem paramilitaire oefeningen op het legerdomein, en onderhield intussen nauwe contacten met de extreem rechtse Nationale Alliantie (NA) uit Nederland. Samen met zijn kompanen zette de hoofdverdachte een illegale wapenhandel op. We hebben geen aanwijzingen dat er wapens uit het Belgisch leger zijn ontvreemd, maar er is sprake van zeer gesofisticeerde oorlogsvuurwapens. De handel werd langzamerhand op de spits gedreven. Opdat we wilden vermijden dat die wapens op de (zwarte) markt terecht zouden komen hebben we nu ingegrepen."

De gearresteerden worden verdacht van racisme, xenofobie, negationisme, neonazisme en van inbreuken op de terrorismewet en de wapenwetgeving.
(Eigen berichtgeving 07:45)

Bron: De Morgen

 

 

 

 het maakt me bang, enorm bang...

 

10:09 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-09-06

"Wat gaan wij vandaag eten?"

Elke dag is het bij ons hetzelfde dilemma: wat eten we vandaag, en dat is al zo sinds jaren, of het moest zijn dat we eens een dagje vrij zijn of enorm veel goesting in iets bepaald hebben en dan komt dat op tafel, maar meestal is dat enorm veel gepieker over wat we nu weer eens kunnen eten, kwestie van voldoende afwisseling te hebben. Het is nog niet erg genoeg dat zowel mijn partner als ik vrij besluiteloos zijn en ons telkens diezelfde vraag stellen: "wat zullen we gaan eten?"

"goh, ik weet het niet, waar heb jij zin in?"

"ik weet het niet, zeg jij het maar..."

 

Ons oudste, driejarig, zoontje heeft besloten om de druk op de ketel een beetje te verhogen... elke dag opnieuw, in de loop van de namiddag stelt hij ons de vraag: "mama (of papa) wat gaan wij vandààg eten??" hij houdt dit ook vol tot hij een antwoord krijgt dat hem tevreden stelt... soms laten we hem kiezen, en meestal heeft hij wel een goed antwoord klaar, maar hij wil een keer teveel soep of spaghetti of spinazie of pannenkoeken eten, en tenslotte is het niet fair om de keuze van het avondmaal bij een driejarig jongetje te leggen...

 

Dus heb ik mij een tijdje terug op de site www.watetenwevandaag.be gegooid, maar om die geweldige recepten te maken heb ik niet voldoende tijd, ik ben een fulltime werkende moeder van drie en ik heb vaak niet genoeg tijd om na te denken, laat staan om drie uur in de keuken te staan...

 

Ik ben te chaotisch om elke zondagavond een weekmenu samen te stellen, dus elke dag opnieuw is het zorgen dat ik zoontje voor ben om beslissingen te nemen

 

wat we vandaag gaan eten?? Pannenkoeken, ik moet nog werken tot half zeven en mijn lieftallige partner gaat koken en kon de verleiding niet weerstaan, tenslotte is zoonlief al drie weken aan het proberen om pannenkoeken op tafel te krijgen...

17:37 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

 

17:22 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-06

Droom de stad

het nieuwe initiatief van de stad Antwerpen is er eentje naar mijn hart... ga zelf maar eens kijken op hun site:

 

 

www.droomdestad.be

 

 

en geef je eigen droom in :-)

21:48 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Laat ons samen de wereld mooier maken :-)

Laat ons de wereld mooier maken, en laat het ons vooral samen doen. Het hoeft niets groots te zijn, het hoeft niets spectaculairs te zijn, maar als we allemaal met een kleine stap beginnen, kan de wereld toch alleen maar mooier worden, nietwaar??
 
Onlangs hielp ik een oudere dame met haar boodschappenwagentje. Het tunneltje onder de sporen bij ons in Lier is tijdelijk afgesloten, waardoor je de trappen moet nemen, en het is onmogelijk voor oudere mensen om daar op en af te gaan met hun boodschappen, dus hielp ik die dame de trappen af en droeg ik haar boodschappen de andere trappen terug op. De dankbaarheid van die dame heeft me de hele tijd bezig gehouden. Zijn we echt allemaal zo erg met onszelf bezig dat we de mensen rondom vergeten?? dat is toch bijna onmogelijk, wij zijn toch allemaal mensen, met een goei inborst!!?? wat heeft ons dan zover gekregen dat we anderen rondom ons aan hun lot overlaten, dat we het zelfs niet zien dat iemand in nood is en onze hulp kan gebruiken??
 
Na de kleine bezinning met mezelf kijk ik vaker rond, als ik iemand zie die ik kan helpen, zal ik het doen, de dankbaarheid loont... :-)

18:23 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-08-06

Waar gaan we naartoe???

Vanmorgen las ik in de Metro dat alle scenes in Tom en Jerry waar rookwaren in voorkomen weggeknipt moeten worden, wegens slechte invloed op kinderen... waar gaan we naartoe!? Het valt goed te praten dat kinderen zien hoe een kat en een muis elkaars kop afhakken, inslaan, een bom in een taart steken, noem maar op, maar een sigaret... ho maar, dat is een slechte invloed...

 

Mij stoort het niet dat kinderen naar Tom en Jerry kijken en dat die kat en muis elkaar in elkaar meppen en doen, maar als ze op die manier beginnen denken... dat vind ik er persoonlijk toch over...

08:23 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-08-06

Meegenomen van bij Lilimay

Welke vijf dingen heb je altijd in je koelkast zitten?
melk, wortelen, smeerkaas, boter, ice tea grenadine

 

Welke vijf dingen heb je altijd bij je als je je huis verlaat?
bankkaart, sleutels, gsm, schoenen, goed humeur

 

Welke vijf dingen moet je in de loop van deze week doen?
werken, etentje voorbereiden, cadeautjes en kaartjes voor de jarigen halen, met de kindjes knutselen, op familiebezoek gaan :)

 

Welke vijf dingen wil je gedaan hebben voor je dertigste? (voor oudere lezers, voor je volgende voordeur...)
 uitslapen, trouwen, vier andere verjaardagen vieren, op vakantie gaan, serieus afvallen

 

 

Welke vijf voorwerpen staan er momenteel op je 'wishlist'? (kopen of krijgen)
een dressoir, een fiets, een winnend lottobiljet (hoeft niet de grote pot te zijn, maar wel 4 cijferkes of meer ;)), een vakantie in het buitenland (al was het maar op citytrip), een iPod (en tupperware pottekes en tefal pannen)

Als jij deze vragen ook graag beantwoordt, neem het stokje dan gerust mee naar jouw blog.

13:28 Gepost door Just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |